Chat with us, powered by LiveChat

Евтини самолетни билети от Райънеър (Ryanair) до Дъблин – столицата на Изумрудения остров!

Евтини самолетни билети от Райънеър (Ryanair) до Дъблин – столицата на Изумрудения остров!

Ирландско уиски, ирландска бира, ирландско кафе, ирландски танци… какво още? Има и още – красива природа, исторически забележителности, самобитен градски колорит, който придават на Дъблин ярките разноцветни врати, превърнали се в още един символ на града!

Наричат Ирландия изумрудения остров, заради неземната й природна красота. Страната е покрита със зеленина, а под влиянието на Гълфстрийм климатът позволява през цялата година там да виреят страшно много вечно зелени и екзотични растителни видове – лаври, евкалипти, лимони, палми, пинии и редица други вечнозелени храсти и дървета. Ирландия е като страна, излязла от приказките!

Евтини самолетни билети до Дъблин от София с Ryanair

Но „черешката на тортата“ е особената атмосфера на спокойствие и благополучие, подправена с жизнерадостта и дружелюбието на местните хора. Този дух най-добре може да се усети в района на „Темпъл бар“ – най-веселото място в Дъблин, където са най-известните пъбове, ресторанти и  събития.

Столицата на Ирландия е град, пълен с архитектурни, културни и исторически забележителности. Някои от археологическите останки в Дъблин датират отпреди няколко хиляди години. Най-забележителните места в Дъблин са в центъра и южната част на града. Там ще се насладите на интересна григорианска архитектура, много красиви площади, любопитни музеи и галерии.

Емблематични места, които си заслужава да посетите в Дъблин са: Замъкът на Дъблин, Катедралата Свети Патрик, Тринити колидж, Пивоварната на бирата Гинес с известния Гравити бар на върха, площад Мериън, Хилядолетното острие – паметникът на светлината, паркът Сейнт Стивънс Грийн, зоопаркът и ботаническата градина.

Приятно място за разходка в Дъблин е парк „Сейнт Стивънс Грийн”. Изпълнен с цветни алеи, обширни зелени площи, сенчести места под короната на високи дървета, атрактивно оформени храсти, езера с патици и лебеди, парк „Сейнт Стивънс Грийн” в Дъблин е пример за това какво е очарователен парк.

Насладете се на столицата на изумрудения остров, като използвате евтините полети от София до Дъблин на авиокомпания Райънеър!

Как да стигнете до центъра на Дъблин от летището?

Летище Дъблин се намира на 10 км. от града. До центъра на Дъблин може да стигнете с автобус, такси или кола под наем.

Евтини самолетни билети до Дъблин с Ryanair от София