Chat with us, powered by LiveChat

Евтини полети с Ryanair от София до Ливърпул


Градът наистина е доста колоритен и в него всеки може да намери нещо за себе си.

 

 

Сред архитектурното богатство на Ливърпул се отличават двете катедрали – неоготическата Англиканска Катедрала St. James и модерната – Метрополитън. И двете катедрали ще ви очароват с неповторима атмосфера.

Самолетни билети до ливъпул

Англиканска Катедрала St. James е висока 110 метра. Това е най-голямата катедрала във Великобритания и в нея се намира вероятно най-големият работещ орган в света. А от върха на кулата на катедрала  St. James ще се насладите на една от най-впечатляващите гледки към Ливърпул.

Градът е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство най-вече заради доковете си. Най-големият от тях – Албърт Док – е една от основните забележителности на Ливърпул. 

Любителите на изкуството могат да се насладят на първокласни колекции в Националния музей на Ливърпул, галерията Уокър (Walker), Ливърпулския клон на галерията Тейт.

Националният музей на Ливърпул е отворен всеки ден и в него може да научите много за историята на града. Ако сте фен на английския футбол, интерес за вас в музея ще представлява уникалната колекция от фланелки, трофеи, медали, топки, награди на футболната легенда на Англия Стивън Джерард.

Използвайте евтините полети на Райънеър от София до Ливърпул, за да се потопите в атмосферата на песните на Бийтълс, футболните величия и емблематичните за тях места!

Как да стигнете до Ливърпул от летището?

Летище Ливърпул  – Джон Ленън – е на 11 км от града. До него може да стигнете с автобус, влак или такси.