Chat with us, powered by LiveChat

Eвтини самолетни билети на Райънеър от София до Стокхолм

Стокхолм е сред най-красивите столици в света. Сега може да се насладите на великолепната столица на Швеция и евтините полети от София до Стокхолм на авиокомпания Райънеър.

Стокхолм е икономически и културен център на Швеция и е изпълнен с пейзажи на красиви реки и заливи.

Старият град на Стокхолм е чудесно място за разходка, защото е особено живописен и предлага чудесна възможност за приказни дни из калдъръмени улички, ярко боядисани сгради и чаровни площадчета. Тук можете да закупите симпатичен сувенир за спомен от Швеция, да хапнете в някое типично шведско ресторантче и да разгледате заведения с подземни зали, в които се помещават автентични изби от 14-15 век.

Освен това в Стария град на Стокхолм се намират някои от интересните културни забележителности на Швеция, като Нобеловият музей, църквата Ридархолм, Стокхолмската катедрала.

Eвтини самолетни билети на Райънеър от София до Стокхолм – великолепната столица на Швеция

Кралският дворец е следваща туристическа цел в Стария град на Стокхолм. Строен е в продължение на 63 години и има над 600 стаи. Кралският дворец се използва за настаняване на официални държавни гости по време на визитата им в Стокхолм.

Кметството на Стокхолм е сред най-известните сгради в Швеция. Прочуто е със своите съкровища на изкуството, вълнуваща история и бляскавите приеми, които се организират няколко пъти в годината.

Интересен е и детският музей Юнибакен в Стоклолм. Атмасферата в него отвежда децата в Царството на приказките. В музей Юнибакен се пресъздават любими детски приказки, а обичаните герои „оживяват“ и канят посетителите да поиграят с тях и да станат част от вълшебните истории.

Ако се падате по изобразителното изкуство, посетете Националния музей на Стокхолм, който ще ви запознае с развитието на изкуството и дизайна в Швеция. Вътре са изложени много антични картини и скулптури, модерни картини и графики, експозиции, запознаващи с някои стари занаяти.

Нека черешката на вашата екскурзия в Стокхолм е разходка с лодка. Обиколката по Каналите на Стокхолм ще е подобаващ финал на вашата почивка в Швеция.

Резервирайте евтин полет от София до Стокхолм на авиокомпания Райънеър и се отдайте на една уникална ваканция в Швеция.

Как да стигнете до центъра на Стокхолм от летището?

Летище Арланда се намира на 42 километра северно от Стокхолм.  От него е лесно да стигнете до центъра на града с жп. експрес, или с някой от летищните автобуси.

Летище Скваста обикновено се ползва от нискотарифните авиокомпании. От него до Стокхолм са около 100 километра. За придвижване до центъра на града, може да ползвате директен автобус.